annasylvelin - kommenterer ALLTID tilbake<3 -
Forside Add meg Om meg Kontakt

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDE DEL 2 (VIDEO)

Heihei! Da kommer del 2 da:-) Men seriøst, har ikke vokst noen ting jeg, siden i høst! På et år har jeg vokst eh halv cm!

Håper dere liker svarene!

- Synes om svarene?

- Noe du ikke skjønte?

Vi blogges!!

- ANNA <3

 

 • Hun er borte, for alltid

  I dag reiste hun. Hun er borte. Jeg får aldri se henne igjen. Sylvelin er borte for alltid. Jeg har aldri likt en ku så mye som henne. Trodde at jeg skulle klare å holde tårene tilbake, men når mamma pratet om henne i sted kom de. Sakte men sikkert, en etter en. Så her sitter jeg, og gråter.

  Sylvelin var fødd den 11.mars 2006. Hun hadde sin første eller andre(husker ikke) sommer i Viken. Jeg startet og tenke på Sylvelin når hun kom opp i fjellet. Hun hadde bjelle, og var veldig lett og komme inntil. Hun var rett og slett vakker. Når hun kom hjem, var hun veldig "kjælen", og det er jo noe jeg elsker. Hun elsket og bli klappet og alt det der. Den 19. september fikk hun sin første kalv. Sylva. Hun er helt lik Sylvelin. Svart med hvite sokker. Det gikk et år, og Sylvelin fikk kalv nr. 2. Silkeblank. Jeg ble bare mere og mere glad i Sylvelin. Tanken på at hun kunne bli borte var helt forferdelig og tenke på. Hun begynte å få problemer med en spene, så den ble behandlet. Men hun tok kalv og kom til fjellet atter en gang. Om høsten fikk hun Vesle-Sylva. Det såg ut til å være hennes siste kalv. Jeg husker pappa sa at dette sikkert var hennes siste vinter, siden hun var trespent. Jeg gråt med en gang han sa det. Men Sylvelin var frisk, så de para henne en gang til og hun tok kalv. I høst fikk hun sin siste kalv. Sylvelin melket på alle fire igjen! Vertfall for en stund. Fjerde spenen fikk verk igjen, så det ble bare 3 igjen. Men de prøvde og få kalv i henne igjen. Tusen takk for det. Men Sylvelin klarte det ikke. Jeg prøvde ikke å tenke for mye på det, men til lengre ut på våren vi kom til vanskeligere var det å ikke tenkte på det. Og da vart det bestemt. Siste kalven til Sylvelin skal hete Sylvelin. Før jeg reiste på skolen idag, fikk hun siste neve med gron av handa mi. Det var det siste jeg såg av Sylvelin. Det vil jeg alltid huske. I love you my beautiful cow <3

  Dikt jeg skrev på barneskolen. Som var til Sylvelin.

  Sylvelin

   

  Syvelin er veldig vakker

  Når ho går så klauvane klakker

   

  Sylvelin mjølkar mykje

  Det må å pappa tykje

   

  Sylvelin er eit koseleg dyr

  Sidan ho er blandt mjølkekyr

   

  Ho skal til fjellet i sommar

  Se der ho Sylvelin kommar

   

  Om sommaren eg skarvlar

  Se der kommer det kalvar

   

  Men se der kommer det jamen kalvar

  I ein drøs dei kravlar

   

  Der vinteren kommer

  Da venter vi bare på sommer

   

  Sidan Sylvelin er verdig

  Er nå diktet ferdig

  Var så glad i den kua.

   

  Tok litt lang tid å lage dette innlegget, for har sittet og grått en del. Er helt rød rundt øynene.. ikkkjeee bra.

  - Syntes om innlegget?

  - Har du mistet noe/noen som har betydd mye?

  Vi blogges!

  - ANNA :'( I'm sad...

 • Svar på spørsmålsrunde del 1

  Da kommer del 1 da! Håper dere fikk svar på noe av det dere lurte på!

  - Synes om videoen?

  Vi blogges!!

  - ANNA <3

   

 • Bjørnsund Leirskole

  Da kommer det et innlegg om hvordan uka mi har vært ♥

  Mandag

  På mandagsmorgen hentet Synne meg ca klokka 08.10. Vi hadde avreise fra Lom klokka 09.00.  På bussen sat jeg ved siden av Synne. Vi sat nokså langt bak i bussen, men plassene var helt perfekte! Første stopp var ved Trollveggen. Det var litt tåkete, så det var ikke så lett og ta bilder av Trollveggen, dessverre.

  Etter vi hadde stanset der, var det ikke så lenge før vi hadde stopp der vi kjørte ferje til en plass utenfor Molde. Husker aldri hva det het der..

  .

  Når vi kom til Molde hadde vi en times stopp. Da fikk vi gå rundt på kjøptesenteret og handle hvis vi ville det. En time er veldig lang tid, så jeg og Synne var ved bussen litt før, men da satt vi ute og kosa oss i sola.

   

  Vi kjørte ikke så lenge fra Molde til vi kom til brygga der Øybjørn ventet på oss. Det er båten vi var med til Bjørnsund. Når vi kom til Bjørnsund ble vi møtt av rektoren der. Han viste oss hvilken hus vi skulle bo i og litt sånn. Jeg bodde på rom med Synne, Ragnhild og Livø, men etter hvert ble det Synne, Ragnhild og Åsta. Når vi hadde fått bagasjen på rommet, skulle vi møtest ved internatet, og gå til isbjørnen. Det var en statue kan man si.


  Han fortalte også om noen jenter som hadde omkomet her for lenge siden.

  Etter vi hadde gått turen, var det middag. Etter middagen gjorde vi ikke så mye tror jeg. Vi gjorde sikkert ikke noe spesielt, siden jeg ikke husker det. JO, nå husker jeg det! Vi skulle ut i robåt.. Men det ville ikke jeg, så jeg slapp. Vi hadde sånn at klokka 23.00 skulle det være ro på rommet. Vi på rommet mitt, var ikke så flinke til det, så vi ble "hysja" på.. hehe... Beklager for det, Tove.

  TIRSDAG

  Vi hadde på alarm til klokka halv 8, siden vi skulle være nede i matsalen til klokka 08.30. Da fikk vi også informasjon om hvordan dagen skulle bli. Vi ble delt A og B. Klokka 10.00 staret undervisningen. Vi i B hadde Gro. Hun var veldig grei og ha, og vi lærte masse av henne. Vi startet med havfiske. Etter det jeg har opplevd anbefaler jeg det ikke, for jeg ble kvalm og jeg liker ikke å være på båter. Men vi fikk fisk!! Etter vi hadde hatt havfiske, var det natursti. Det var utlagt poster på øya, som vi skulle finne. Når klokka 13.00 var det lunsj. Etter vi hadde hatt lunsj, hadde vi fri til klokka 15.00. Da var det roing. Vi skulle sette ut fiskegarn og krabbeteiner. Jeg tordest ikke ut i robåt, så jeg var med i en motorbåt. Når alle garnene og krabbeteinene var sett ut, var det middag. Hver kveld etter middag skulle vi ha romvask. Når alle rommene var godkjent ble kiosken åpnet. På kvelden hadde vi kyss, klapp og klem. Ble ikke noe kyss, HELDIGVIS! Klokka 23.00 måtte det være stille igjen da.. I dag så lå mobilen igjen på rommet, så det ble et lite bilde fra dagen.

  ONSDAG

  Det var som vanlig frokost klokka 08.30. Men i dag hadde vi liksom et kvarter lengre tid til å gjøre oss klare til undervisning. For klokka 10.15 reiste vi med Øybjørn til Bud. Der såg vi på ganger under jorda, som var brukt under krigen og sånn. Når vi hadde fått undervisning av en guide, fikk vi fri. Da gikk alle ned til sentrum av Bud og handlet litt godteri og is. Fra Bud tok jeg mange bilder!  Her forteller Gro om hva vi skal gjøre
  Det er her måkene hekker

  Tyske våpner
  søtaa mi<3  For meg, så ble det litt kjedelig, så da tok jeg et bilde av skoene mine jeg...

  Vi var tilbake på Bjørnsund til klokka 13.00. Da var det lunsj som vanlig. Etter lunsj hadde vi fri til klokka 15.00. Da startet vi først med fiskeundervisning. Lærte litt om fisker og sånn. Etter det var vi ute og tok opp garnene og krabbeteinene. Klokka 18.00 var det middag. Det var fisk til middag. Den fisken var hvit, med et lag av noe rundt. Hadde ikke det laget vært der, hadde jeg sikket spist den fisken jeg! Men nei da... Etter middag hadde vi romvask. Klkka 20.00 i kveld viste Gro og Magnus oss litt om fisk og krabber. Så var det den berømte krabbesmakinga. Jeg var selvsagt redd for å smake, så jeg fikk vridd meg unna det. Men jeg er jo sta da, så det er jo ikke råd og tvinge meg til noe. Resten av kvelden satt vi på brygga. Einar fant toraderen sin, så han spilte musikk, nei alt var rett og slett veldig koslig den kvelden. Men i kveld fikk vi virkelig trøbbel, for at vi bråket. Jeg ble veldig sur etterpå, men DS'en min reddet meg fra og surne helt! haha
  TORSDAG

  Dagtidlig låg jeg i senga til klokka 07.50. Klokka 08.30 var det frokost, som vanlig. Etter vi hadde spist frokost, gjorde vi oss klare til vi skulle ut på Hammerøya. Der skulle vi finne småkryp. D.v.s krabber, snegler, maneter osv. Vi var delt inn i grupper etter hvilken robåter vi var i. Jeg var aldri i noen robåt, så jeg ble med på gruppen til Synne. Vi fann mange krabber og snegler. Det var en gang det var så morsomt, for en i klassen fikk fylt skoen sin med vann! Når han helte på skoa bare fosset det ut vann! Etter en stund gikk vi gjennom alt vi hadde funnet. Ja, så kunne de som ville smake på snegle.. Nei takk. Så tilbake til Nødre Bjørnsund. Vi fikk litt tid til å sitte på kaia. Regnbuksen min rivna på låret og kneet.. jaja.. Vi gikk opp og skiftet klær før lunsj. Etter lunsj satt vi også på kaia, så var vi på rommet og gjorde oss klare til vi skulle på fyret. Det blåste veldig mye, så var veldig redd for å miste lua. Vi i B hadde Gro med på tur. Vi såg fyret, fugler og larver. Ja etter turen fikk vi fri en time før middag. Vi startet og vaske og sånn, så vi skulle slippe så mye etter middag. Klokka 20.00 i kveld hadde vi historieforteljinger! Vi fikk først høre et hørespill, så fortalte Erling om Bua - Marit. Han ropte BØØ! en gang og da tror jeg alle ble redde! Noen sa " jeg viste det" når han ropte det, men var det bare noe de sa tro? Etter historieforteljinga var vi på brygga. Pratet i 20 minutter med mamma, lillebror og pappa. Ellers en koslig kveld. I går kveld var eneste kvelden vi ikke fikk kjeft fra Tove. Vi var faktisk roligere enn de under oss! I dagboka mi står det: "Oss æ rolege!!!!!!"    

  FREDAG

  I dag tidlig våknet vi klokka 06.30, for frokosten var klokka 07.30. Etter vi hadde spist frokost ordnet vi ferdig huset før vi gikk ned på brygga og ventet på Øybjørn. Turen hjem var veldig lang! Vi stanset i Åndalsnes en time da. Jeg og Synne fikk selvsagt god tid. Ulempen var at vi fikk ikke gått av i Garmo, for vi hadde lagt bagasjen vår så langt bak! Vi er typiske garmoinger!! Men uansett, det var kjempegodt å komme hjem igjen! Vesle-Sylva, Lykkeros, Gardslykke og Biola har tatt kalv, så bøver ikke å bekymre meg over det mere!
  De siste bildene er av Trollveggen.

  Ja det var uka mi i bilder og tekst! Jeg har brukt hele kvelden på dette innlegget, så håper dere likte det! Håper også dere har sett på de to videoene jeg har lagt ut, og kommentert på spørsmålsrunden! Tusen takk til alle som har stilt der da!

  - Synes om innlegget?

  - Kunne du tenkt deg og dratt til Bjørnsund? (anbefales)

   

  Vi blogges!! God natt søtinger!

  - ANNA <3 

  

  

  

 • Sylvelin my favorite cow (video)

  Sylvelin video! Kos dere med den!

   

  som dere skjønner, jeg er veldig glad i kua mi<3

 • Bella, I will always love you (video)

  God kveld! Nå kommer videoen av Bella, som jeg skrev om før jeg reiste på leirskole. Kommer snart med Bjørnsund, når bildene får lastet seg opp, og Sylvelin video :-D

  Enjoy!

   

  - Synes om videoen?

  Vi blogges!!

  - ANNA <3

   
 • hits