"Jeg kan ikke miste Sylvelin nå!" (annasylvelin - kommenterer ALLTID tilbake<3)
Forside Add meg Om meg Kontakt

"Jeg kan ikke miste Sylvelin nå!"

Hei! Da tenkte jeg å skrive historiene om Sylvelinene mine. Mens jeg har hatt denne bloggen har jeg hatt 3 stykker og det er så mange jeg har hatt totalt også.

Min første Sylvelin var Sylvelin 393. Hun var så god! Når hun var kalv var jeg ikke så veldig gammel, så jeg husker faktisk ikke Sylvelin som kalv. Men hun utmerket seg jo fort når hun ble kvige, for det var jo hun som fikk bjella! Når hun var kvige var det liksom inne på et jorde i Smørlia hele sommeren. Vi hadde de av, men de gikk bare innpå igjen. Men de hadde det jo godt da, haha :-) Når Sylvelin kom hjem etter sommeren utmerket hun seg bare enda mer! Hun var så glad i selskap at jeg ble overveldet! Jeg var en tur inni i fjøset hele tiden bare for å hilse på henne. Jeg husker spesielt godt når hun fikk sin første kalv, for da hadde vi avspasering på skolen. Hun ble mor til Sylva, som vi har den dag i dag :-)

Oppturene og nedturene med Sylvelin var mange. Først var probleme med den ene spenen hennes. Hun ble først trespent og så firespent igjen. Jeg husker pappa sa noe om at vi ratt ikke kunne ha henne mer og da gråt jeg med en gang! Jeg kan ikke miste Sylvelin nå! Men Sylvelin klamret seg fast og jeg klamret meg fast i henne og hun ble med videre :-)

Det var ingenting som stoppet Sylvelin. Hun var den beste, hun alltid litt kraftor av meg når jeg gikk forbi henne og hun flyttet hodet mot meg når jeg snakket til henne. Hun hadde alle de gode egenskapene jeg likte hos en ku. Alle historiene jeg skrev handlet om Sylvelin, alt jeg tegnet skulle være henne, ja alt. Men så etter mange fine sommere og vintere sammen, tok det plutslig slutt. Sylvelin tok ikke kalv. Jeg prøvde ikke å tenke så veldig mye på det, for jeg skulle ha henne en stund til, bare at hun skulle ikke til fjellet. Siste dagen vi hadde henne, var siste skoledag i 8.klasse. Før jeg reiste på skolen den morgen var jeg innom i fjøset og ga henne en siste neve med kratfor. Det var siste gang jeg så henne. Jeg prøvde og tenke minst mulig på henne den dagen. Men om kvelden kom det. Mamma sa det at når dyrebilen kom og hentet henne var det som at hun trodde at hun skulle til fjellet. Da braste det sammen for meg, jeg gråt i en time etter jeg hun fortalte det. Jeg så for meg de livsglade øynene hennes og den røde bjella rundt halsen. Plutslig var hun her ikke mer. Jeg tror ikke jeg har tatt det så tungt noen gang å miste en ku, som jeg gjorde da.

Jeg laget også to videoer til denne snuppa her, som dere kan se under:

Dermed ble Sylvelin´s siste kalv hetende Sylvelin. Og henne ble jeg også fort glad i. 

Jeg rakk dessverre ikke å få så mange minner sammen med denne Sylvelinen her. Hun hadde veldig dårlig fruktbarhet og tok dessverre ikke kalv. Hun fikk en kalv, som fikk navnet Kong Sølve. Selv om jeg bare hadde henne som ku en vinter, ble jeg glad i henne, men jeg tok det ikke så tungt når hun reiste. Det var selvsagt trist at Sylvelins siste kalv måtte forlate meg også, og at jeg skulle miste enda en Sylvelin. Men jeg overlevde, igjen..

Så i sommer ble jeg betatt av en kvige som hette Sylveros. Hun er dattera til Sylva, Sylvelin´s første kalv. Sylveros var verdens herligste å gå sammen med opp den lange bakken inn i Smørlia. Hun var rett og slett så lik min første Sylvelin at jeg døpte henne om til Sylvelin. Og henne har jeg enda. Sommeren 2014 sammen med Sylvelin er en av de beste sommerene jeg har hatt noen gang! Hun er så god og snill! Etter hun kalvet, så er hun faktisk en av de beste kvigene vi har i år! Det er en stor opptur for meg, for Sylvelinen jeg hadde før denne, var nesten den dårligste! Hun jeg har nå, håper jeg at jeg får ha like lenge om ikke lengre, enn den første jeg hadde! Sylvelinen jeg har nå gir meg glede og hun gjør meg stolt! Tar hun kalv, kommer jeg til å gråte av glede! Sylvelin 599 vil jeg ikke miste!! Hun gir meg alt for mye glede!

Sylvelin beit meg på kneet, haha!

Det å ha en favoritt ku og så miste akkurat henne er helt jævlig, men du finner jo alltid en ny en. Når jeg miste min første Sylvelin, var det som å miste min andre halvdel. Jeg følte at jeg ikke hadde favoritt ku på et år, men det var jo andre jeg var glad i. Men det var dette å ha en Sylvelin ku. Sylvelin skal ha bjelle. Sylvelin skal være glad i mennesker. Sylvelin skal være glad i meg. Sylvelin skal melke bra. Sylvelin skal ta kalv. Sylvelin skal stå stille. Sylvelin skal alt. De er ikke roboter og kan ikke klare alt, men de jeg har hatt har vært suvere på noen måter og helt rompa på noen andre. Jeg kan ikke bestemme at Sylvelin skal stå stille å melke 40kg om dagen, for det er opp til Sylvelin selv. Men jeg kan være med å prøve og gjøre dagen hennes bedre, og vise at jeg er glad i henne, for det er jeg!

Takk for at du tok deg tid til å lese dette innlegget. Dette ble også på en måte historien bak bloggnavnet mitt også, haha :-)

Håper dere alle får en fin kveld, så blogges vi!

- Synes om innlegget?

- Kanskje du også fikk litt lyst på en Sylvelin?

Vi blogges!!

- annasylvelin - kommenterer ALLTID tilbake <3


 • 25.01.2015 kl.18:44
  så søte :)
  25.01.2015 kl.20:09
  ååå.. så koselig historie da.. selvom det var fælt å miste sylvelin!
  25.01.2015 kl.20:32
  Jeg beundrer deg som tør å være så nærmt kyr altså. Flotte bilder.
  25.01.2015 kl.20:49
  Kjempebra innlegg :-D Noen oppturer og noen nedturer, men de gode minnene lever for alltid :<3 I dag fyller gojenta mi 10 år,og vi har feiret dagen hennes i heeeele dag.hihi :-D

  Ønsker deg en finfin søndagskveld, Anna <3 Klem
  25.01.2015 kl.22:41
  Fine bilder og utrolig godt skrevet! Det virker utrolig koselig å ha gårdsdyr!
  26.01.2015 kl.09:06
  så søte, og veldig bra skrevet! har alltid ønsket å bo på en gård med masse gårdsdyr, husker når jeg var liten så stanget kua til bestefar meg i hånda haha x)
  26.01.2015 kl.11:06
  Har du bilde av deg selv og en ku på en melkekartong? Ligner så sykt på deg! :O
  26.01.2015 kl.11:49
  fine kuer:) Er Sylvelin et navn til kuen eller er det en rase? haha kan ikke så mye om slikt!
  26.01.2015 kl.15:43
  Bra skrevet ! :D
  26.01.2015 kl.19:00
  mia engvoll: Sylvelin er navnet på 3 kuer jeg har hatt/har :-) Skjønner godt du kan bli forvirret er ikke enkelt dette her :-)
  26.01.2015 kl.19:02
  Malin Oterholt Elverhøy: jepp, det er meg og Staslin :) morsomt at du la merke til det! :-)
  26.01.2015 kl.23:53
  Aw, for et trist og søtt innlegg på samme tid. Du skriver så fint om dyrene dine, og man skjønner at du virkelig bryr deg om kuene. Det er veldig fint å se! Håper du får ha denne Sylvelinen i lang tid fremove, og at hun ikke biter deg på kneet igjen xD Hehe


  Skriv en ny kommentar

  hits