Historien om Staslin: En vanlig ku som kom på melkekartongen (annasylvelin - kommenterer ALLTID tilbake<3)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Historien om Staslin: En vanlig ku som kom på melkekartongen

Hei alle sammen! Det ble ikke blogging i går allikevel, var i Lom sammen med Synne og de andre jentene, og så ble jeg med til Synne. Jeg føler jeg skylder dere et innlegg som jeg legger litt arbeid i, så da skal dere få lese litt om kua som er med meg på melkekartongen! Nemlig, Staslin 498, Hammerdalen.Det som er med Staslin, er at jeg hadde ikke noe stort "bånd" til henne før hun ble kvige. Jeg viste selvsagt veldig godt hvem hun var, for hun var jo av den "beste" melkekua vi hadde. Som kalv var Staslin egentlig veldig plagsom. Hun stanga meg og veldig glad i oppmerksomhet. Ikke at det er plagsomt, men hun var veldig voldsom!

Hun begynte jo å bermerke seg som kvige, på grunn av sytingen hun drev med. Alltid når vi skulle melke begynte hun å syte og små raute, fordi hun hadde melkepress. Pappa sa faktisk den gang at det kom til å bli en god ku. Da hadde vi ingen anelse om hva som kom DENNE kua i vente!

Det hele begynte i januar i 2013. Jeg meldte på Staslin + noen til på Vandreutstilling. Jeg hadde en veldig godt følelse når det gjaldt Staslin, for hun hadde et utrolig nydelig jur! Men jeg var jo ikke sikker, for det kunne jo selvsagt være noen andre som hadde enda finere jur enn Staslin!

Dagen før var et evig stress. Jeg kom hjem fra skolen og da brast det i fjøset for å klippe disse kuene jeg hadde meldt på! Mens jeg ventet på at batteriet skulle lade seg opp, leste jeg på prøve som vi skulle ha i samfunnsfag neste dag. Man kan vel si at både prøven og vandreutstillingen gikk veldig bra! Så kanskje skulle begynt med det fast, å lese på prøver i fjøset?

Men resultat på vandreutstilligen fikk vi ikke vite før noen dager senere. Og det ble mye glede det! Alle kuene jeg hadde meldt på ble 1.premie kuer og STASLIN HUN BLE BESTE KU! Da var jeg så stolt, at jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg hadde aldri i verden trodd at alle kuene jeg hadde meldt på var så bra, og at en av de var den beste!

Jeg var jo stolt av Staslin kjempelenge og er det fortsatt. Og samme år som Staslin ble beste ku, tok vi også bilder som skulle komme på melkekartongen! Jeg tenkte vel som så at nå kommer alle til å se denne fine kua mi!Hun var en ku, du slettes ikke ville miste, men som til slutt måtte gi tapt. Hun tok ikke kalv og da fikk jeg ikke beholde henne lengre. Høsten 2014 reiste hun.. Jeg har mange øyeblikk med Staslin som jeg ikke kommer til å glemme, og hennes siste kalv ble en kukalv som nå heter Staslin. Hun minner meg om Staslin på veldig mange måter, så jeg håper hun har mange av de gode egenskapene som hun hadde! Dette er de siste bildene av Staslin som jeg tok. Hun vil alltid bli husket hos meg, for hun har jeg veldig gode minner med! Jeg var så glad i henne og at hun skulle dra var ikke morsomt. Men jeg fant også en sang som heter "Visa hennes Staslin". Den minner meg akkurat om vandreutstillinga jeg hadde med Staslin og alt klaffer bare sammen! Her er den sangen hvis du vil høre:

Som dere skjønner var Staslin en spesiell ku for meg, men jeg har også hatt mange andre spesielle kuer. Mens jeg skrev dette innlegget, tenkte jeg at jeg skulle lage et innlegg om Sylvelinene mine også! Jeg har byttet Sylvelin 3 ganger etter denne bloggen ble opprettet. Og også de tre har jeg mange gode minner med :-)

- Har du et dyr som har betydd veldig mye for deg?

- Hva har du gjort i helgen?

Vi blogges!!

- annasylvelin - kommenterer ALLTID tilbake <3


 • 18.01.2015 kl.19:41
  Så artige og kule bilder av deg og kuene :)
  18.01.2015 kl.20:27
  Jeg synes kuene har glimt i øynene sine ;) Er du enig med meg Anna ? :)

  Gode minner lever for alltid vet du , min venn <3

  Ønsker deg en finfin kveld, sjarmtroll <33
  18.01.2015 kl.20:59
  Hærlig bilde! Alle mine hunder har betydd masse for meg.

  Steinar Dreng

  18.01.2015 kl.21:18
  godt skrivi um ho staslin Anna. å så løyle at du kom i tine sine kartonger.

  du må vera den mest krytyr intreserte jenta på din eilder e veit um
  18.01.2015 kl.21:37
  Mistet en hest som var en god venn igjennom 12 år. Da Fatland bilen kom var jeg heldigvis ikke der, men hadde en del timer med ham dagen før. Trist.

  Fine bilder og minnes med!
  19.01.2015 kl.09:37
  så gøy at hun ble den beste kua da! :D jaa, jeg har en hund som betyr veldig mye for meg, og har hatt hunder som betyr mye for meg!
  19.01.2015 kl.14:15
  Så morsom kue bilder :D
  19.01.2015 kl.18:02
  Åh så gøy da at hun var den beste :D
  19.01.2015 kl.18:19
  haha, så morsomt innlegg!

  Nora

  19.01.2015 kl.18:21
  Kan du legge ut flere videoer snart?

  Kanskje en spørsmålsrunde?
  19.01.2015 kl.19:18
  Nora: Det kan jeg prøve på vet du :-)
  19.01.2015 kl.19:24
  Steinar Dreng: det var veldig morsomt å høre! Tusen takk :D
  19.01.2015 kl.19:28
  Ritamarita: kunne ikke vært mer enig! Er godt det ikke bare er jeg som ser sånt i disse goklompene!
  19.01.2015 kl.22:50
  Så koselig historie :) Det er så gøy å høre at du har et spesielt bånd til kuene, selvfølgelig blir man jo glad i dyrene sine, men jeg tenkte kanskje det ble på en litt annen måte når man har så mange kuer. Gleder meg til neste historie!


  Skriv en ny kommentar

  hits